Sök
Stäng denna sökruta.

PER-JOHANS IMPONERANDE UTVECKLINGSRESA INOM PURUS

21 augusti 2024

- FRÅN FABRIKSGOLVET TILL PRODUKTSPECIALIST OCH PROJEKTANSVARIG

Per-Johan Dolk har varit en del av BLS-koncernen sedan 2006 och representerar den tredje generationen i sin familj som jobbar på Purus. Per-Johan själv gick direkt från gymnasiet till att börja jobba i fabriken i Småland och har sedan dess gjort en fantastisk utvecklingsresa inom företaget.

Redan innan Per-Johan, eller P-J som de flesta på jobbet kallar honom, började arbeta på heltid hade han sommarjobbat på Purus under tre somrar. Det var under dessa somrar han insåg att han ville fortsätta sin karriär där.

– Jag trivdes väldigt bra på jobbet redan från början. Det var härlig stämning, trevligt folk och många kollegor var precis som jag själv från bygden, berättar P-J.

LÄNGTADE EFTER UTVECKLING

Mellan 2006 och 2019 arbetade P-J i fabriken som kantpressare och ibland blev det även lite svetsning och montering. Efter många år i fabriken kände han ett behov av att utvecklas ytterligare. Inom koncernen fanns det från och till lediga roller inom it och sälj, men dessa intresserade honom inte. Men så plötsligt en dag dök det upp en roll som produktionsberedare på Purus, och P-J minns hur han direkt kände att den rollen skulle passa honom perfekt. Sagt och gjort, han sökte jobbet – och fick det.

PLÖTSLIGT HADE HAN TVÅ DRÖMROLLER

När han fått rollen som produktionsberedare gick det inte lång tid innan han åter igen fick ett nytt jobberbjudande inom Purus. Han blev då erbjuden rollen som Produktspecialist på rännor, brunnar och sanitet. Han tackade ja till nya rollen.

I rollen som Produktspecialist jobbar P-J mycket tillsammans med säljarna och analyserar vilka typer av produkter som ska utvecklas eller tas fram. Som om inte det vore nog så har han nu utöver Produktspecialist-rollen nyligen adderat ytterligare en roll, nämligen Projektansvarig. 

Jag blev glad för erbjudandet och tog mig an uppdraget,! Produktutveckling tar oftast ganska lång tid, så ibland har jag svårt att själv se resultat av mitt arbete med nya eller förändrade produkter. Men mina nya roller inom företaget är ju ett bra kvitto på att jag gör ett bra jobb tycker jag.

Senast adderade rollen som Projektansvarig handlar mycket om att utveckla hur Purus större rännprojekt kan bli ännu bättre, bland annat genom att förbättra kommunikationen genom hela ledet.

KOMPETENSUTVECKLING INOM PURUS

P-J betonar vikten av kompetensutveckling. Under de senaste åren har han fått gå kurser och utbildningar inom ledarskap, projektledning och ritning.

Utbildningarna har gett mig otroligt mycket! Bland annat det här med att prata inför folk och hålla i presentationer. Det tyckte jag var lite halvjobbigt förr. Men nu har jag inga problem med det, och det är tack vare utbildningarna jag fått gå.

Under en av utbildningarna snappade han även upp ett citat som han gillar skarpt och sedan dess haft med sig i tankarna. Citatet lyder:

”Om du inte tror att små saker har betydelse så lås in dig i ett mörkt rum med en mygga.”

RÄTT GOLVRÄNNOR GÖR STOR SKILLNAD

Två roller som är väldigt specialinriktade på golvrännor, då kan man ju våga dra slutsatsen att P-J verkligen gillar rännor på riktigt.

Jag älskar rännor! Det är häftiga och kvalitetssäkra produkter som jag är stolt över att jobba med. Rännor är varken synliga eller snygga, men de gör stor skillnad.

Kundanpassat är vardag på Purus
P-J berättar att han tycker att en av de stora fördelarna med Purus är att den höga servicenivån man som kund får. Dessutom är kundanpassade produkter vardag för Purus, och det gillar han skarpt.

– Tack vare att vi kan kundanpassa allt vi gör så kan vi ju också ta oss an riktiga specialprojekt. Vilket vi också har gjort den senaste tiden.

nYCKELN TILL FRAMGÅNGARNA

Så vad är det då som gjort att P-J lyckats så fint och utvecklats inom koncernen?

– Jag tror själv att det är mitt driv och genuina intresse för våra produkter som har tagit mig dit jag är idag. Sen är jag nog rätt bra på att lyssna och agera projektledare också.

Med tanke på raketfarten på utvecklingen de senaste åren så undrar man ju såklart vad som blir nästa steg i Per-Johans karriär.

– Just nu vill jag bara njuta av mina roller som Produktspecialist och Projektansvarig. Jag är väldigt nöjd där jag är och jag tror faktiskt att farfar, som tyvärr inte lever längre, skulle varit väldigt stolt över min utvecklingsresa inom företaget, avslutar Per-Johan Dolk.