Dags att ställa tillbaka klockan – och uteköket. På söndag är det vintertid igen. Det innebär att det blir mörkt tidigare på dygnet men i gengäld får du en timmes extra sömn, vilket många ser som positivt. Fast det är inte bara klockan som ska ställas tillbaka. Det är också dags att förbereda utemöblerna, grillen och uteköket för vinterförvaring.
Fredrik Wiklund är produktchef för rostfri inredning på Purus och delar med sig av sina bästa tips inför vinterförvaringen av ditt utekök.
FEM TIPS PÅ HUR DU VINTERFÖRVARAR DITT UTEKÖK:
- Förvara uteköket torrt under tak över vintern.
- Innan du sätter undan uteköket är det viktigt att det rengörs ordentligt. Partiklar och salt i luften kan annars orsaka rostangrepp.
- Täck uteköket med ett skydd så att det inte utsätts för smuts och väta under vinterförvaringen.
- Om uteköket förvaras kallt så är det bra om du öppnar kranen så att vattnet som finns kvar i den rinner ut. På så vis slipper du eventuella frostskador.
- Eventuella missfärgningar och angrepp av rost kan du ta bort om du följer
skötselanvisningen för rostfritt stål.