Sök
Stäng denna sökruta.

245 meter rostfria rännor till norska Bodø Spektrums nye simhall

Effektiva och hygieniska rännor till simhallen

Bodø kommun har länge haft en stark önskan att erbjuda invånarna en modern tränings- och tävlingsbassäng, och resultatet blev en ny simhall i anslutning till Nordlandsbadet i Bodø Spektrum. Den nya bassängen på 25 meter med 8 banor, läktare och tillhörande faciliteter är designad för att möta både tränings- och tävlingsbehov

Purusrenne 100 – En perfekt lösning för simhallen

Till detta ambitiösa projekt har vi levererat 245 meter Purusränna 100. Det är en lösning som är väl anpassad till de tekniska kraven för simhallar och badanläggningar. Purusränna 100 är en mångsidig och hållbar ränna, vars konstruktion passar perfekt i miljöer där funktion och hygien är avgörande.

Till Bodø levererades både raka, vinklade och u-formade rännor, allt specialanpassat för de specifika behoven i projektet. Man valde t.ex. ränngaller med Chess-mönster som är idealiskt för barfotabruk.

Samarbete och anpassning i byggprocessen

Projektet genomfördes med Gunvald Johansen Bygg som ansvarig för byggnadsarbetet, och Haneseth VVS ansvarade för allt VVS-arbete. Projektering och ritningar hanterades av OPV Consulting och Terje Grønmo Arkitekter, medan Bodø Spektrum (helägt av Bodø kommun) var byggherre. 

Under byggprocessen har Purus norska specialist på rostfria rännor och golvbrunnar, Morten Hagen, haft en nära dialog med projektledaren hos Haneseth VVS, Jostein Hansen, för att säkerställa att installationen och funktionen av rännorna uppfyllde alla krav och specifikationer.

Rørlegger fra Haneseth VVS Bodø AS står foran nyåpnede Bodø Spektrum, med konkurransebasseng og rustfrie renner og sluk fra Purus

Projektledare hos Haneseth VVS, Jostein Hansen

Flexibla rännor avgörande för beslutet

En viktig faktor för valet av just Purusrännor var att vi kan anpassa efter utmaningar i konstruktionen på byggplatsen. Utöver standardlängder producerar vi även rännor helt  efter kundens specifikationer, vilket var avgörande i detta projekt. Produktionen sker i vår fabrik i Smålandsstenar, vilket bidrar till en kort leveranskedja och minskade transportutsläpp.

Flytzonen - den nya simhallen

Den nya simhallen, kallad ‘Flytzonen’ efter en offentlig namntävling, öppnade den 20 april 2024 och erbjuder nu Bodø och regionen en toppmodern bad- och simanläggning. Vaktmästaren vid Bodø Spektrum är mycket nöjd med funktionaliteten hos rännorna, som har en avgörande roll i att upprätthålla hög hygien och effektiv vattenhantering i anläggningen.

Konfigurera rännor till ditt projekt i rännguiden

Våra rännspecialister erbjuder stöd i din projektering av rännor och brunnar, de kan skicka förslag och offerter på större projekt. Du når dem via telefon 010-41 44 900 eller info@purus.se

Du kan även gå in i vår konfigurator för rännor och golvbrunnar i rostfritt stål, Rännguiden, och sätta ihop rännor och komponenter som passar ditt projekt.

År: 2024
Byggare: Gunvald Johansen Bygg och projekteringen OPV Consulting
Arkitekt: Terje Grønmo Arkitekter

VVS-installatör Haneseth VVS Bodø AS